(8-pallo), Knark-och-våldsmisär från Finland 2013Pike är en fd pundare som nyss kommit ut från fängelset, och vill nu inget hellre än att börja på ny kula med sin nyfödda dotter. När hennes ex, den grovt kriminelle Lalli, kommer tillbaka i hennes liv börjar helvetet om på nytt.


Finland, vinter, grovt missbruk och kriminalitet. Inte direkt sunshine and lollipops and happy trotting elves. Detta är tungt, hårt och misär på värsta nivå. I filmens första hälft är det det enda som sker, egentligen, varför underhållningsvärdet, om man nu kan tala om ett sådant, inte är på topp. Efterhand utvecklas dock historien, med en bitter men välmenande polis och hans unge kollega, som gör vad de kan, innanför och utanför lagens ramar, för att sätta dit Lalli på ena eller andra sättet. Då blir våldet och jävelskapet ett verktyg för att berätta historien, och blir på så sätt än mer påtagligt.


4 fixar av 6