(Reoshian Soseol), Episodlittera från Sydkorea 2012

En ung författare försöker bli publicerad, men ingen tror på hans verk, kanske inte ens han själv. Men efter en mer eller mindre avsiktlig koma vaknar han upp i ett Korea som tagit hans böcker till hjärtat.

Meta. Inte bara fiskemetoden som skildras i filmens första scen, utan även det sätt på vilket filmen refererar till sig själv, till de fiktiva romaner filmen innehåller, och det faktum att filmen på många sätt är gjord som en bok, via sättet berättarröst och berättartext används. Detta gör att man som tittare/läsare tvingas vara uppmärksam. Jag, som är meta-buff i klass med Abed, gillar det, och det faktum att det är löjligt snyggt foto gör inte saken sämre. Med 2h20min blir det dock lite segdraget, även om filmen på sätt och vis börjar om, eller lägger en epilog eller nytt kapitel 1:45 in (och väljer tom att lägga delar av eftertexterna då). Sevärd, tänkvärd och välgjord, men lite för långsam.

4 björkar av 6