(Electrick children), Popochrockmormonromcom från USA 2012

När Rachel fyller 15 kommer hon för första gången i kontakt med en kassettbandspelare, och med den pop och rock. Ungefär samtidigt blir hon gravid, och allt detta får hennes mormonska klan att bli förfärade. De arrangerar ett giftermål, men hon är övertygad om att det är mannen som sjunger på bandet som per helige-ande-metod är barnets far, och ger sig av för att finna honom, och därmed rentvå sin bror, som familjen tror är den som legat med Rachel.

Jag satte mig och förväntade mig ett starkt drama om mental, fysisk och ev sexuell misshandel i en religiös kult, men fick istället se en trivsam liten romcom om en ung kvinnas stapplande steg in i vuxenlivet och världen utanför hennes inskrankta samhälle. Julia Garner i huvudrollen fångar Rachels naiva oskyldighet och nyfikenhet perfekt, och filmens övriga karaktärer är förvånansvärt älskvärda, särskilt mamman och den högst otippade pappan. I avdelningen Hey, it’s that guy! hittar vi Libby från Lost och Fantomen. Schysst symbolik och en fråga som aldrig riktigt får ett svar är andra ingredienser i denna trivsamma bagatell.

4 kassettband av 6