(Supporting characters), Klippkomedi från USA 2011

Två bästa vänner och kolleger jobbar som klippare för små independentfilmer i New York. De försöker bolla excentriska regissörer, privatliv, flörtiga huvudrollsinnehaverskor, cyniska producenter och sin vänskap.

Med mycket snack, en del prat, massa konversationer och ett och annat samtal är detta en film som sätter tittaren som en fluga på väggen (eller kanske, på ett leaning on the fourth wall-manér, en ljudtekniker i rummet) så att man, för en liten stund i alla fall, får känna sig som om man jobbar med indie-film. Eller bor i NYC. Eller jobbar med indie-film i NYC. Det är småroligt mest hela tiden, och riktigt skoj ibland, utan att bli flåsigt eller flamsigt. Enkelheten kanske inte räcker till ett totalt toppbetyg, och det skulle inte skada med lite extra dramatik, men Supporting characters får ändå klart väl godkänt. Och i avdelningen Hey, it’s that guy! kan vi säga hej till Hannah Horvath, Hon från Be Kind Rewind och Prof. Professorson/Prof Sean Garrity.

4 påskägg av 6