(Gaigimet), Skönhetshets från Georgia (the country) 2012

I en skönhetstävling försöker ett antal kvinnor koras till miss Mother Georgia. Det tycks som om tävlingen ska gå ut vem som är mest värdig mor, med talanger som att laga mat och ta hand om barn. Det visar sig dock att det som vanligt bara är tits’n’asses som gäller.

Det är en samling färgstarka karaktärer som ställer upp i tävlingen, och det är upplyftande att de inte är helt stereotypa: Troféfrun till den rike politikern är inte en manipulativ bitch, violinisten är inte själfull och timid osv. Tävlingsledaren är däremot den klyschiga mansgrisen man kan vänta sig, och tonårspojkarna i publiken är helt ‘visa pattarna (så får du popcorn)’. Således skildrar filmens verklighet samma unkna misogynism som tävlingen i sig.

Är filmen bra, då? Visst, men de hade kunnat ta ut svängarna bra mycket mer.

3 änglar av 6